Stucwerk

Als perfecte ondergrond!

Wat kunt u verwachten van ons Stuckwerk

Goed stuckwerk kost tijd en kosten en duur hangen af van de ondergrond. Dit kan namelijk een beschadigde muur of plafond zijn in bestaande bouw of een overgang naar uw aanbouw. Je hebt dan een  ruw oppervlak wat dichtgezet moet worden met meerdere lagen die ook onderling nog goed moeten drogen alvorens de nieuw laag te zetten.

En de droogtijd is dan weer afhankelijk van de binnen of buitentemperatuur. Maar is uw ondergrond spachtelputz en wilt u het heel ‘strakgetrokken’ hebben , dan wordt er dun gestuckt en is alles sneller droog.

Ons afwerkingsniveau is hoog, zeker daar we de muur zelf gelatexed opleveren.

Krijgt u veel rommel in huis?

Ja, maar schrik niet. Eerst wordt alles afgeplakt met tape en de vloeren worden beschermd met stucloper , een dikke soort karton dat de vloer beschermt.

Als het stukwerk klaar is, laten we de vloer afgedekt en gaan we pas latexen.

Aanpak

Voordat er gestuckt gaat worden moet er voorgelijmd worden. Vooral bij oudere woningen doen we dit omdat het stuckwerk anders niet kan hechten rechtstreeks op uw ondergrond.
Na het stuckwerk worden uw muren of plafonds nog een keer ‘voorgestreken’ zodat de de zuiging tegengegaan wordt van de gestuckte delen.
Ook kitten we alle naden af bij muren en plafonds. Daarna pas wordt er gelatext.
Het mooiste is als wij op het einde alle stucloper en tape weghalen en u uw strakke nieuwe muren voor het eerst ziet!

Buitenstucwerk

Buiten het schilderen, stucken en opknappen van uw woning, werken we ook met regelmaat voor bedrijven, scholen en horeca gelegenheden

waarbij buitenstuckwerk zeker van belang is voor de uitstraling. Let wel: buitenstucwerk is duurder dan binnen. Voor buitenstucwerk is het gewenst dat het een lange tijd droog is.

Binnenstucwerk

Ons binnenstucwerk is van hoogstaande kwaliteit. Goede planning en de juiste materialen zorgen ervoor dat uw muren weer heel strak zijn. Wat bijna altijd gebeuren kan : als het nieuwe bouwgedeelte zich gaat ‘zetten’ kan je scheuren krijgen in de woning of in het nieuwbouwgedeelte.

Dit heeft te maken met de ondergrond, de leeftijd van de bouw (oud-en nieuw gedeelte worden samengevoegd bij bijvoorbeeld een keuken uitbouw). Vaak is het wenselijk om dit na enkele jaren nog te corrigeren.Wij werken voor stucwerk en glaszetten samen met professionele partners die weten hoe wij werken.
Daarmee zorgen we voor een goede opeenvolging voor het verfraaien van uw woning, zodat u niet onnodig lang in de rommel zit.

Interesse? Vraag nu een offerte aan!